• 26310 51260
  • 6976 643610
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Οι εκδόσεις της "Διεξόδου" διατίθενται από το Τεχνοπωλείο του Ιστορικού μας Μουσείου και από τα βιβλιοπωλεία του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τραπέζης (Αθήνα - Αμερικής 13 και Θεσσαλονίκη - Τσιμισκή 11). Αποστέλλονται επίσης με αντικαταβολή, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με την Γραμματεία μας (26310 51260)

ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΔΙΕΞΟΔΟΣ" 1999-2009

"

Με την είσοδο στην δεύτερη δεκαετία λειτουργίας του το Κέντρο Λόγου και Τέχνης "Διέξοδος" εξέδωσε

πολυτελές λεύκωμα που περιέχει την συνολική του δράση καθώς και αντιπροσωπευτικά δείγματα της συλλογής του.

Την  έκδοση προλογίζει ο νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος ενώ στις 110 σελίδες της περιλαμβάνονται οι γνώμες των πέντε δημάρχων του Μεσολογγίου που γνώρισαν την "Διέξοδο" (Αντωνίου – Ζωγράφος – Παλκογιάννης – Πρεβεζάνος – Αναγνωστόπουλος)  καθώς και σαράντα προσωπικοτήτων της Ελλάδος από τον χώρο του πνεύματος, της τέχνης, του πολιτισμού και της πολιτικής.

Μετά το ιστορικό της ίδρυσης και του οικήματος που στεγάζεται η «Διέξοδος», ο αναγνώστης του λευκώματος πληροφορείται για τα δυόμιση χιλιάδες αντικείμενα της συλλογής που είναι κατηγοριοποιημένα σε θεματικές ενότητες αρχαίων αντικειμένων του 4ου, 3ου και 2ου π.χ. αιώνος,  νομισμάτων των ελληνιστικών χρόνωνεικόνων και εκκλησιαστικών  ειδών του 17ου, 18ου και 19ου αιώνα, ιστορικών κειμηλίων της Επανάστασης του 1821, στρατιωτικών και πολιτικών εγγράφων, χειρογράφων λογοτεχνών, αυθεντικών παραδοσιακών ενδυμασιών, σπάνιων εκδόσεων, μεταλλοτεχνημάτων και κοσμημάτων του  18ου και 19ου αιώνα, υφαντών, ξυλόγλυπτων  κ.λπ ενώ στη συνέχεια παρουσιάζονται πενήντα αντιπροσωπευτικά δείγματα ελαιογραφιών, γλυπτών και χαρακτικών από τα εκατοντάδες έργα της συλλογής της Πινακοθήκης.

Στο περιεχόμενο του λευκώματος περιλαμβάνεται επίσης η συνολική δεκάχρονη δράση της "Διεξόδου" που συνίσταται στην πραγματοποίηση 40 εικαστικών εκθέσεων και 16 μουσικών εκδηλώσεων, στην έκδοση 42 βιβλίων, περιοδικών και CD, 23 παρουσιάσεων βιβλίων και συγγραφέων, 22 συγκεντρώσεων της «Λέσχης Ανάγνωσης», 2 εκδηλώσεων χορού και 6 κινηματογραφικών προβολών, 18 ημερίδων, 6 επιστημονικών συμποσίων, 16 διαλέξεων, 10 εκδηλώσεων τιμής και μνήμης και εκατοντάδων εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά του δημοτικού σχολείου με θέματα κλασικής μουσικής, εικαστικών, παιδικής λογοτεχνίας, θεατρικού παιχνιδιού, ιστορίας και ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Το λεύκωμα εκδόθηκε στις τυπογραφικές εγκαταστάσεις των αδελφών Ασημακόπουλοι, με τον εξαιρετικό γραφιστικό σχεδιασμό του Πάνου Γεωργακόπουλου και την υπέροχη φωτογραφική απεικόνιση των εκθεμάτων του Αντώνη Μαρούδα.

Διαστάσεις 22 χ 24 εκ. σε χαρτί VELVET 150 γρ. με σκληρό πλαστικοποιημένο εξώφυλλο.

"


Τηλ:  26310 51260  MOB: 6976 643610  email: info@diexodos.com.gr

© 2020 Κέντρο Λόγου και Τέχνης ΔΙΕΞΟΔΟΣ - Ιστορικό Μουσείο.

Designed by Oweb Digital Experience