• 26310 51260
  • 6976 643610
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το νέο βιβλίο της Ιωάννας Καρυστιάνη "ΤΑ ΣΑΚΙΑ" στη "Λέσχη Ανάγνωσης" της "Διεξόδου"

19/10/2011

"

Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα, στα πλαίσια των μηνιαίων συναντήσεων των φίλων της "Λέσχης Ανάγνωσης" του Κέντρου Λόγου και Τέχνης "Διέξοδος" στην  Ιερή Πόλη Μεσολογγίου, θα παρουσιασθεί και θα αναλυθεί το νέο βιβλίο της Ιωάννας Καρυστιάνη "Τα σακιά"

Το βιβλίο αυτό "εισάγει" τον αναγνώστη σε έναν κόσμο ζοφερό, όπου μία γυναίκα είναι κυκλωμένη από μια πραγματικότητα τραγική για μια μητέρα. Πρόκειται για μια αριστουργηματική μυθοπλαστική σύνθεση τόσο σε επίπεδο γλωσσικών επιλογών όσο και σε επίπεδο σκιαγράφησης των μετεχόντων χαρακτήρων.

Στη συνάντηση αυτή, οι βιβλιόφιλοι της "Λέσχης Ανάγνωσης" θα έχουν τη χαρά να ακούσουν την ίδια την συγγραφέα κυρία Ιωάννα Καρυστιάνη να μιλάει για το βιβλίο της μετά την παρουσίασή του απο την πεζογράφο Ακακία Κορδόση και την ανάλυση του έργου απο τις κυρίες Μαρία Φιλιπποπούλου, Ιφιγένεια Μάρκου-Μπεμπέλη και Ραλλού Κυριακοπούλου

*** 

Η Ιωάννα Καρυστιάνη γεννήθηκε στα Χανιά το 1952 από Μικρασιάτες γονείς. Σπούδασε νομικά. Θεωρείται μια από τις σπουδαίες εκπροσώπους της νεοελληνικής λογοτεχνίας. Έχει τιμηθεί με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος, με το βραβείο του περιοδικού "Διαβάζω" και με βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών.΄Εχει συγγράψει μυθιστορήματα και διηγήματα  ενώ έχει δουλέψει  και ως σκιτσογράφος. Έχει επίσης γράψει το σενάριο της ταινίας «Nύφες» του Παντελή Βούλγαρη  και συνεργάστηκε στο σενάριο της ταινίας «Ψυχή βαθιά» του ίδιου σκηνοθέτη.

"


Τηλ:  26310 51260  MOB: 6976 643610  email: info@diexodos.com.gr

© 2020 Κέντρο Λόγου και Τέχνης ΔΙΕΞΟΔΟΣ - Ιστορικό Μουσείο.

Designed by Oweb Digital Experience