• 26310 51260
  • 6947613803
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αναμένοντας τα Χριστούγεννα

19/12/2015

 Το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου στις 7 μμ,  το Ελεύθερο Παιδικό Ινστιτούτο έχει τη χαρά να παρουσιάσει στο φιλόμουσο κοινό  μουσική εκδήλωση με τίτλο «Από τη φλογέρα στο φλάουτο με ράμφος».

Πρόκειται για  μια παρουσίαση του μάλλον παραγνωρισμένου αυτού οργάνου, που άνθισε κυρίως στη Δύση με αποκορύφωμα την εποχή του Μπαρόκ του XVIII αιώνα, την εποχή δηλαδή του Antonio Vivaldi και του Johann Sebastian Bach.

Θα παίξουν τα μέλη της Παιδικής Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής του «Ιωσήφ Ρωγών».

Την παρουσίαση και συνολική επιμέλεια θα έχει ο μαέστρος Γιάννης Χασάπης.

Η συναυλία θα δοθεί στους χώρους της Πολιτιστικής Βιβλιοθήκης (Ράγκου 5)

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο Γιάννης  Κ.  Χασάπης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959.

Έμαθε γράμματα πρώτα στο 30ό Δημοτικό Σχολείο της Κυψέλης και αργότερα στο Λεόντειο Λύκειο Νέας Σμύρνης.

Πήρε διπλώματα Γαλλικής και Αγγλικής γλώσσας.

Φοίτησε στη Φυσικομαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου του Montpellier στη Γαλλία.

 Άρχισε μαθήματα πιάνου, αρχικά με τη μητέρα του και, από ηλικία οκτώ ετών, με την κυρία Βούλα Μοντάνη στο Ελληνικό Ωδείο.

Στα δεκαπέντε του άρχισε, παράλληλα με το πιάνο, μαθήματα κλασσικής κιθάρας με το Δημήτρη Φάμπα. Στο γυμνάσιο διδάχτηκε το φλάουτο με ράμφος (φλογέρα) από τον καθηγητή Λάζαρο Λαζάρου.

Την ίδια περίοδο άρχισε να ενδιαφέρεται  για την Ελληνική Παράδοση και τα όργανα που χρησιμοποιεί. Έτσι έμαθε μπουζούκι, μπαγλαμά κλπ.  Αργότερα κλαρίνο- σαξόφωνο.

 Μετά τις σπουδές στη Γαλλία, σπούδασε Ανώτερα Θεωρητικά της Μουσικής στο Εθνικό Ωδείο της Αθήνας, με καθηγητές το Γιώργο Καμπανά και Γιάννη Αυγερινό. Παράλληλα άρχισε να εργάζεται σαν δάσκαλος πιάνου, κιθάρας και θεωρητικών .

 Υπηρέτησε στη Στρατιωτική Μουσική , όπου και έμαθε τα μυστικά της τέχνης της Μπάντας.

 Οι τίτλοι σπουδών του περιλαμβάνουν πλέον  Ενοργάνωση Μπάντας, Διεύθυνση Ορχήστρας, Ανώτερα Θεωρητικά και Δίπλωμα Σύνθεσης.

 Παρακολούθησε το 1ο Σεμινάριο Διεύθυνσης Ορχήστρας, που οργάνωσε το Ωδείο Αθηνών και ο Ραφαήλ Πυλαρινός, το Μάιο του 2002, στο οποίο δίδαξε ο Donato Renzetti. Έχει διευθύνει την Ορχήστρα Δωματίου του Δήμου Πειραιά, καθώς και τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων.

Από το 2001 μέχρι το 2007 ανέλαβε τη διεύθυνση της Φιλαρμονικής Ακράτας.

 Το 2008 εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Μεσολόγγι, διδάσκοντας μουσική στην Αθμια εκπαίδευση. Το 2011 δημιούργησε την Παιδική Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής, σαν αυτόνομη ομάδα του Μουσικού Ομίλου ι.π. Μεσολογγίου «Ιωσήφ Ρωγών».

 

 


Τηλ:  26310 51260  MOB: 6947613803  email: info@diexodos.com.gr

© 2024 Κέντρο Λόγου και Τέχνης ΔΙΕΞΟΔΟΣ - Ιστορικό Μουσείο.

Designed by Oweb Digital Experience