• 26310 51260
  • 6976 643610
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα - Ελληνικός πολιτισμός

19/10/2012-16/03/2013

"

 Η "Διέξοδος" με ιδιαίτερη χαρά διοργανώνει  για άλλη μια χρονιά  εκπαιδευτικό  πρόγραμμα του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ που απευθύνεται στους μικρούς της φίλους (μαθητές 5ης και  6ης Δημοτικού)  και τους καλεί να το παρακολουθήσουν.

Το πρόγραμμα,  που με υπευθυνότητα σχεδίασε η επιστημονική της ομάδα,  έχει σαν θέμα τον Ελληνικό Πολιτισμό και χωρίζεται σε πέντε αυτοτελείς ενότητες:

            Ελληνική Γλώσσα

            Ελληνική Μυθολογία

            Ελληνική Ποίηση και Λογοτεχνία

            Ελληνική Τέχνη

            Ελληνική  ( Μεσογειακή ) Διατροφή

Η κάθε θεματική ενότητα θα έχει διάρκεια έξη  ώρες και θα υλοποιηθεί σε δίωρες συναντήσεις που θα πραγματοποιούνται Σαββατοκύριακα στους χώρους του Μουσείου μας.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα ιδιότυπο παιδικό πανεπιστήμιο με έμπειρους εμψυχωτές που θα προσφέρουν στα παιδιά την χαρά και την απόλαυση της γνώσης μακράν της οποιασδήποτε σχολικής παρέμβασης και πέραν των συνήθων σχολικών δεδομένων.

Παίζοντας και διασκεδάζοντας τα παιδιά θα ταξιδέψουν στο παρελθόν της πατρίδας μας κάνοντας διαδρομές χοιλιάδων χρόνων πριν. Θα αγκαλιάσουν λέξεις και θα παρακαλουθήσουν την εξέλιξη της γλώσσας, θα μάθουν την προέλευση των ονομάτων τους, θα γνωρίσουν τους τοπικούς μύθους του Μελέαγρου μέσα στο ίδιο τους το "σπίτι", θα πληροφορηθούν για την πορεία και την εξέλιξη του πνεύματος των μεγάλων φιλοσόφων, θα έλθουν σε επαφή με τα δημιουργήματα της ελληνικής τέχνης και τέλος θα εξοικειωθούν με τη γαστρονομική κουλτούρα της Ελλάδας και τα τοπικά προϊόντα της περιοχής.

Υπεύθυνοι σχεδιαστές του προγράμματος είναι οι φιλόλογοι  Δημήτρης Δραγγανάς και Γιώτα Μαυραγάνη οι οποίοι με την συνδρομή και άλλων εμψυχωτών θα υλοποιήσουν τους πέντε κύκλους του προγράμματος κατά το διάστημα Οκτώβριος 2012 - Μάρτιος 2013.

Το εκπαιδευτικό προγράμμα απευθύνεται σε μαθητές της 5ης  και 6ης Δημοτικού.

Επειδή σε κάθε θεματική ενότητα μπορούν να συμμετάσχουν το πολύ 25 παιδιά, θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας αναλόγως του χρόνου δηλώσεων συμμετοχής.

Πριν την έναρξη υλοποίησης του προγράμματος θα γίνει ενημερωτική συνάντηση με τους γονείς.

Το κόστος συμμετοχής σε κάθε μία ενότητα ανέρχεται στο ποσό των 10 ευρώ ενώ για τα παιδιά των μελών του συλλόγου "ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΔΙΕΞΟΔΟΥ" στο ποσό των 5 ευρώ.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στη Γραμματεία του Μουσείου κάθε Παρασκευή - Σάββατο και Κυριακή από τις 11 το πρωϊ  έως τη 1 το μεσημέρι .

Τηλέφωνα επικοινων'ίας 26310 51260  και 6976 643610

 

"


Τηλ:  26310 51260  MOB: 6976 643610  email: info@diexodos.com.gr

© 2020 Κέντρο Λόγου και Τέχνης ΔΙΕΞΟΔΟΣ - Ιστορικό Μουσείο.

Designed by Oweb Digital Experience