• 26310 51260
  • 6976 643610
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

"ΨΗΓΜΑΤΑ ΜΝΗΜΗΣ" Έκθεση ζωγραφικής ΒΙΒΗΣ ΓΑΡΔΕΛΗ

22/11/2008-21/12/2008

 

Η ζωγράφος Βιβή Γαρδέλη γεννήθηκε στο Μεσολόγγι.Σπούδασε ζωγραφική στην Α.Σ.Κ.Τ στην Αθήνα και αποφοίτησε με άριστα. Δάσκαλός της στη ζωγραφική ο Δημήτρης Μυταράς και στη σκηνογραφία ο Γ. Ζιάκας. Σπούδασε  επίσης  ψυχολογία της εκπαίδευσης και διδακτική της τέχνης. Από το 1994 διδάσκει στο Εργαστήρι Τέχνης στην Χαλκίδα και από το 2005 είναι υπεύθυνη στα εικαστικά εργαστήρια του Δήμου Βόλου.'Εχει πραγματοποιήσει 7 ατομικές και έχει συμμετάσχει σε 15 ομαδικές  εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Την έκθεση  επιμελήθηκε και θα παρουσίασε  η κριτικός και ιστορικός τέχνης Αθηνά Σχινά η οποία σημειώνει μεταξύ άλλων στο προλογικό της σημείωμα:

"Η Παρασκευή Γαρδέλη μέσα από την έκθεσή της, αναψηλαφεί τις μνήμες από τον γεννέθλιο τόπο της , το Μεσλόγγι. Μιά πόλη ιστορημένη και μεταιχμιακή, ανάμεσα στη στεριά και στη λιμνοθάλασσά της. Η ίδια δεν αντικρίζει το Μεσολόγγι νοσταλγικά ούτε με νεορομαντικές εξάρσεις, γεγονός που θα πιστοποιούσε τις αποστάσεις τις οποίες τυχόν θα αισθανόταν να έχει από την πατρίδα της. Η συγκεκριμένη δημιουργός,μεταφέρει συναισθηματικά κι εντός της μνημικά ανακρούσματα, τα οποία συνεχώς μεταλλάσσονται από τις πραγματιοκότητες που βίωσε κι ακόμη οι εμπιερίες του κατακερματισμένες την ακολουθούν σαν ψηφίδες ενός δραστικού καλειδοσκοπίου, το οποίο ενδογενώς αναδιαρθρώνεται και μετασχηματίζεται, διαφοροπόιώντας το πλέγμα των ενστάσεων, των συσχετισμών, των συνειρμών και των αναγωγών του".

 

 


Τηλ:  26310 51260  MOB: 6976 643610  email: info@diexodos.com.gr

© 2021 Κέντρο Λόγου και Τέχνης ΔΙΕΞΟΔΟΣ - Ιστορικό Μουσείο.

Designed by Oweb Digital Experience