• 26310 51260
  • 6976 643610
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

"ΡΟΕΣ ΤΕΧΝΗΣ" -'Εκθεση ζωγραφικής ΕΥΦΡΟΣΥΝΗΣ ΧΑΣΤΟΥΠΗ

14/06/2008-29/06/2008

 Την έκθεση παρουσίασε στο κοινό η ιστορικός τέχνης της "Διεξόδου" Αλτάνη Δακαλάκη , χαιρετισμό απηύθυνε η αντιδήμαρχος Μεσολογγίου κ. Ειρήνη Καρατσώρα Νατσικώτσα  ενώ δηλώσεις για την έκθεση έκανε  στους τηλεοπτικούς σταθμούς που  κατέγραψαν και μετέδωσαν τα εγκαίνια  ο βουλευτής κ. Σπήλιος Λιβανός.

H Ευφροσύνη Χαστούπη - Παρούση γεννήθηκε  και κατοικεί στην Κόρινθο . Σπούδασε Καλές Τέχνες στην Αθήνα, Ρώμη και Μπάρι.Έχει πραγματοποιήσει 31 ατομικές  και έχει συμμετάσχει σε 7 ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Tο φυσικό έντονο φώς και η παράδοση την οδηγούν σε μια ζωγραφική ακροβασία μεταξύ κυκλαδικού πολιτισμού και βυζαντινής τέχνης. Απόρροια μια τεχνική αντικατάσταση της πέτρας του ψηφιδωτού από λάδι, χρυσό και ασήμι.Η αναζήτηση του χαμένου κρίκου για τον Ελληνικό πολιτισμό - λόγω τουρκοκρατίας - την οδηγούν στη μελέτη των μεγάλων καλλιτεχνικών ρευμάτων στην Ιταλία αποκαλύπτοντάς της το Μπαρόκ, την Αναγέννηση, τον Micellangello και τον Rafaelo. Άνθρωποι της τέχνης όπως ο πρύτανης της Ακαδημίας Καλών Τεχνών της Ρώμης Gatt και σύγχρονοι Ιταλοί ζωγράφοι όπως ο Bruno d΄Arcevia και ο Renato Nosek την διδάσκουν τα μυστικά των επάλληλων χρωματικών στρωμάτων {vellatoura} και την πλαστικότητα του ιταλικού νεομανιερισμού.

Η ζωγράφος  Ε.Χ με ρεαλιστική γραφή αναζητεί και αποδίδει μιά άλλη ανθρώπινη μορφή με έντονους χρωματισμούς που προσκαλεί τον θεατή σε μιά ευχάριστη αίσθηση και απόλαυση των έργων της.

Στην Κόρινθο όπου ζει και δραστηριοποιείται, είναι ιδιοκτήτρια αίθουσας τέχνης και στούντιο που λειτουργεί σαν εργαστήρι, όπου διδάσκει ζωγραφική ενώ παράλληλα διδάσκει χρωματολογία στα ΙΕΚ Κορίνθου.

 


Τηλ:  26310 51260  MOB: 6976 643610  email: info@diexodos.com.gr

© 2021 Κέντρο Λόγου και Τέχνης ΔΙΕΞΟΔΟΣ - Ιστορικό Μουσείο.

Designed by Oweb Digital Experience