• 26310 51260
  • 6976 643610
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ

29/05/2015-06/06/2015

"

 ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ

Έκθεση φωτογραφίας του Παναγιώτη Ανδριώτη

«Τα πρόσωπα των άλλων είναι τοπία. Είναι ταξίδια. Είναι όνειρα. Όνειρα που μας τρόμαξαν. Όνειρα που μας κάνανε αισιόδοξους. Τα πρόσωπα των άλλων είναι οι φόβοι μας. Οι φιλοδοξίες μας. Οι απογοητεύσεις μας. Προφητείες για το μέλλον μας. Αποκωδικοποίηση του παρελθόντος μας. Ανταύγειες του παρόντος. Η έμπνευση μας. Είναι τραγούδια. Είναι θρήνοι. Είναι κραυγές. Τα πρόσωπα των άλλων είναι φωνές που φοβηθήκαμε να ακούσουμε. Φωνές που περιμέναμε εναγωνίως. Τα σήματα sos κάποτε εκπέμψαμε και μηνύματα που κλείσαμε σε μπουκάλια, τα πετάξαμε στα κύματα για να έρθουν να μας βρουν. Βροχές. Τα πρόσωπα των άλλων είναι βροχές στην ξηρασία κάθε είδους πλασματικής ζωής. Ενίοτε παράξενες, ανεξήγητες αλλά πάντα βροχές και πάντα αναγκαίες. Είναι θάλασσες. Είναι αυτό που δεν θέλουμε να δούμε: ο μέσα μας εαυτός. Τα πρόσωπα των άλλων είναι εμείς. Και εμείς τα πρόσωπα των άλλων. Είναι καθρέφτες. Του μέρους και του όλου. Είναι θεοί. Είναι οι ήττες μας. Οι θρίαμβοι μας. Τα πένθη και οι μεγάλες μας γιορτές. Η προσωπική μας Ύβρις και η προσωπική μας Νέμεσις: τα πρόσωπα των άλλων. Είναι απαντήσεις στα ερωτηματικά που έχουν γεμίσει με στίγματα το πρόσωπο μας.»

Στέργιος Ντέρτσας

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στην Αυλή της Πολιτιστικής μας Βιβλιοθήκης και εντάσσεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Φωτογραφίας που διοργανώνει η ΦΩΤΟΛΕΜΕ.

Κάθε μέρα από τις 11 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι και από τις 8 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ.

Είσοδος ελεύθερη

"


Τηλ:  26310 51260  MOB: 6976 643610  email: info@diexodos.com.gr

© 2021 Κέντρο Λόγου και Τέχνης ΔΙΕΞΟΔΟΣ - Ιστορικό Μουσείο.

Designed by Oweb Digital Experience